Velbon UT-63D

Velbon UT-63D reisstatief en onze ervaring tijdens een 4 weken lange fotografiereis door Zuid Amerika, lees binnenkort op DeFotoblogger onze Bucketlist tips!

Als je op reis gaat neem je als fotograaf naast je camera ook altijd een statief mee. Maar de meeste statieven zijn groot en zwaar, en dat is wat je wilt hebben! Een stabiel platform voor je camera. Maar als je op reis bent en dan vooral op doorreis dan is een traditionele statief niet altijd even handig. Zeker als je veel met het vliegtuig gaat is lichtgewicht misschien wel het toverwoord. 🙂

En het toverwoord was nou net waar we naar opzoek waren voor onze fotoreis door Zuid Amerika. Gelukkig is leverancier van fotografie accessoires DeGreef en Partner zo vriendelijk geweest om ons de Velbon UT-63D icm de QHD-63D mee te geven om eens goed te testen.

Velbon-UT63-D-3
In actie met een handycam, de Velbon is van alle markten thuis 🙂

De Velbon UT-63D incl QHD-63D head

Voordat je onze ervaring hier lees even terug naar het begin. Velbon staat bekend om degelijke statieven en het gebruik van goede materialen. Dit zou je ook terug moeten zien in het product. Echter zou je dit niet zeggen als je dit product op een foto terug ziet. Maar gelukkig waren het niet zulke hele goede foto’s en bleek het product van een zeer degelijke kwaliteit te zijn bij binnenkomst. En met een maximaal gewicht van 1,57 kilogram, een draagvermogen van 5,5 kilo, werkhoogte van 157cm en een opgeklapte afmeting van 30,5cm is het de uitgelezen keuze voor op reis backpacker style.

Velbon-UT63-D-6

 

Gebruikers ervaring

Hoe de keuze tot stand is gekomen is nu natuurlijk niet zo moeilijk te raden, maar er waren meer eisen die we belangrijk vinden bij een reisstatief. Ja het gewicht en de maximale afmeting ingeklapt zijn erg belangrijk. Maar je moet niet vergeten dat je in verschillende situaties terecht kunt komen en je wilt uiteraard overal op voorbereid zijn. Onze ervaring met de Velbon UT-63D is dat je voor de meeste situaties zeker voorbereid zult zijn.

Velbon-UT63-D

De quick release icm het balhoofd is lekker compact en zeer eenvoudig in gebruik. De stabiliteit die het balhoofd daarnaast heeft is in deze test ruim voldoende en zeker beter dan een vergelijkbaar balhoofd van Benro welke we eerder getest hebben. Ook een waterpas is niet meer nodig deze zit ingebouwd bij de quick release waardoor je de ruimte overhoud voor een opzet flitser. Het opzetten en inklappen van de Velbon UT-63D kan in drie niveaus van hoeken namelijk 25°, 45° of 75° wat zorgt voor extra stabiliteit.

Velbon-UT63-D-4

Velbon-UT63-D-1

De poten zelf zijn telescopisch en bestaan uit 5 aluminium elementen exclusief de basis poot waar alle elementen in opgeborgen worden. Het is een draaisysteem met een knop verankering. Al met al erg stevig en het geeft zeker een veilig gevoel bij het gebruik.

Velbon-UT63-D-5

Ons oordeel

Wat mag je verwachten van een statief in de prijsklasse van € 190,- tot € 280,-? Uiteraard je mag verwachten dat deze voldoet aan je verwachtingen, want je statief zorgt immers voor jouw camera. Nou denken we dat een statief best wat mag kosten juist om deze reden! Maar is de Velbon UT63-D de aanschaf ook waard? Deze keuze is uiteraard aan jezelf maar in ons boekje is het zeker de overweging waard. We hebben met veel plezier gebruik gemaakt van dit model uit de stal van Velbon en geloof ons maar als we zeggen dat we ons uiterste best gedaan hebben om te kijken wanneer er de eerste beschadigingen op kwamen. Het eindresultaat een paar krasjes op de rubberen voetjes meer niet!

Velbon-UT63-D-2

Waar is deze Velbon te koop

Waar Prijs Link om direct te bestellen
Bol.com  € 189,-  Klik hier om de Velbon direct bij bol.com te bestellen
Saake Shop  € 189,-  Klik hier om de Velbon direct bij Saake Shop te bestellen

Technische specificaties Velbon UT63-D

Gewicht Totaal 1.5710
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 5.5 kg
Maximale Werkhoogte 156.9 cm
Minimale Werkhoogte 34.4 cm
Opgevouwen Hoogte 30.5 cm
Diameter Statiefpoot 30 mm
Geadviseerde Kop Incl. QHD-63D
Adviesprijs € 279,00
EAN code 4907990424600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *