Wat is een statief voor een camera?

Een statief wat is het?

Een statief camera kan in vele situaties gebruikt worden. Een statief wordt het meest gebruikt bij fotografie maar kan ook uitermate goed toegepast worden bij Astrologie. En natuurlijk worden statieven gebruikt in de muziek en entertainment wereld om bijvoorbeeld boxen en microfoons op te plaatsen. Voor fotografie kan een statief zowel een grote als een kleine camera en lens ondersteunen.

Statief camera informatie

Statief voor een camera nodig?

Een statief moet ervoor zorgen dat wat je erop bevestigd of dat nou een telescoop, een lens of een camera dat deze stabiel en stevig vast zit. Een van de meest verkochte statief varianten is een driepoot ook wel een tripod statief genoemd. Dit model geeft de meeste stabiliteit. 

Verschillende soorten statieven

Er zijn veel verschillende soorten statieven beschikbaar om te gebruiken in de fotografie, videografie, evenementen, concerten, media en sterrenkundig. Voor een statieven geldt net als met andere producten dat er veel verschil zit in kwaliteit. Dit kan ervoor zorgen dat het lastig is om een goede keuze te maken. Op statief.info proberen we je daarin verder te helpen. Kijk daarom altijd naar de functionaliteiten van een statief.

Statief camera informatie

Mogelijkheden van een statief

Is het bijvoorbeeld mogelijk om van je driepoot een monopod te maken door simpelweg een poot los te draaien? Wat is de maximale hoogte en wat is de minimale hoogte waarop gewerkt kan worden? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden moet je weten waarvoor je het statief gaat gebruiken.

Wil je bijvoorbeeld videobeelden opnemen in de natuur? Dan is het verstandig als het statief waterbestendig is. Deze vragen zijn belangrijk om van te voren duidelijk te hebben want het kan zomaar betekenen dat je meer moet betalen. 

Verschillende toepassingen

Een statief komt het meeste voor in de foto en videografie. Een enthousiaste fotograaf zal een statief zeker meenemen op reis. En een cameraman heeft een statief nodig om stabiele beelden te kunnen schieten. Tijdens evenementen zie je ze dan ook vaak staan die grote tv-camera's op een statief.

Maar er zijn meer soorten statieven en op Statief.info gaan we ze uitgebreid voor je beschrijven. En geven we je directe koop links bij online winkels waar wij goede ervaringen mee hebben.