Benro Aluminium Travel Angel

Dit artikel over Benro Aluminium Travel Angel is bedoelt voor mensen die net als ik graag reizen en daarbij zeer letten op gewicht en kwaliteit van de spullen die meegenomen worden op reis. Ik heb ooit eens een statief gekocht bij de Aldi van 15 euro en wat je van dit geld kan verwachten is nog net iets minder als van het merk HAMA in de prijsklasse tot 45 euro waar mijn aller eerste statief vandaan kwam (deze had een handvat welke ik op de eerste reis al kapot had getrokken). De statief van Aldi heb ik nog steeds maar voldoet absoluut niet aan conform en is ook zeker niet gemakkelijk mee te nemen. Ja er zit een draagtas bij en ja hij komt mooi op hoogte maar daar is ook wel alles mee gezegd. Het is echt een plastic stuk onding wat je kan uitschuiven en welke je eigenlijk gewoon thuis wilt laten puur uit ongenoegen om mee te nemen.

Dus je begrijpt ik moest voor mijzelf wat nieuws hebben waarbij ik mijzelf niet kapot aan het irriteren was aan de kwaliteit.

Benro

Benro statief

Zoals ik zei zocht ik dus een lichtgewicht statief om mee te nemen op reis. Een andere belangrijke voorwaarde was dat de statief erg handzaam moest wezen. In feite zijn veel statieven relatief licht dus ik heb mijzelf eerst gericht op de handzaamheid. Daarvoor kwam ik uit op een statief die je kon opvouwen. Bij die conclusie waren er eigenlijk maar twee merken die naar voren kwamen op basis van degelijkheid en statief hoogte. De merken die voor nu duidelijk naar voren kwamen was de MeFOTO en de Benro. Helaas heb ik niet de gelegenheid gekregen om beide merken individueel te testen maar het merk wat ik wel kon testen was de Benro Aluminium Travel Angel |AO690TB00 dit model is specifiek gemaakt met als doel om de reiziger te bedienen. MeFOTO heeft een soort gelijk statief beschikbaar de zogenaamde “Roadtrip” in prijsklasse doen ze niet voor elkaar onder en de opbouw van het statief is identiek. Echter heb ik alleen de Benro kunnen testen. Dus ik zal me dan ook verder richten op de Benro Aluminium Travel Angel.

De Benro travel statieven zijn uitgerust met een twist sluiting. Deze draaisluiting is voorzien van een afdichting die stof en vocht buitenhouden. De aluminium beensecties van de Benro statieven zijn gemaakt van een 1.2mm dikke hoogwaardige aluminium legering.

De Travel Angel wordt geleverd incl een balhoofd waarbij een handvat ontbreekt. De balhoofd werkt door simpelweg aan een van de drie schroeven te draaien om je camera in elke gewenste positie te krijgen, door het ontbreken van het handvat is de statief enkel nog handzamer geworden want je bedient de positionering van je camera door je camera. Draai de schroeven vast en de camera gaat nergens meer heen.

Het dagelijkse gebruik van de statief

Door de handzaamheid en de geringe hoogte is deze statief erg gemakkelijk mee te nemen in een rugzak of aan de rugzak vast gesnoerd. Ook heb ik gemerkt dat de statief snel en zeer eenvoudig opgezet kan worden waarbij er niet ingeleverd wordt op de stabiliteit. Je kan met een gerust hart een zwaardere SLR en lens monteren, waarbij de handzaamheid van het balhoofd nog steeds zeer soepel werkt. Het zal je ook niet onbekend zijn dat een statief absoluut onmisbaar is voor elke fotograaf die graag long exposure/lange sluitertijd fotografie beoefend maar ga je nog niet zover dan is een statief ook erg handig bij het maken van portretten en bij foto’s waarbij je meer dan 1 seconde sluitertijd nodig hebt zoals in de schemering. En dan is dit een statief die je zeker gaat helpen.

Conclusie

Ik kan hier heel simpel in zijn. De kwaliteit en de handzaamheid maken dit een uitstekende metgezel voor op al je reizen. Je gaat er een groot plezier aan hebben mocht je besluiten dit model te kopen.

Gewicht statief 1.25 kg
Maximaal draagvermogen 6.00 kg
Aantal onderdelen 5
Maximale diameter 22mm
Minimale diameter 9mm
Maximale hoogte 142 cm
Normale hoogte 121,5 cm
Minimale hoogte 38 cm
Opgevouwen 38 cm

 

Benro detail 3

Benro detail 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *